Autoritățile continuă procedurile birocratice în vederea preluării transportului public spre şi dinspre Săcele de către operatorul regional RATBV SA.
În acest sens, sunt necesare o serie de hotărâri ale consiliilor locale din Braşov şi Săcele, dar şi un aviz al Consiliului Concurenţei, spune BizBrasov.ro
După ani în care şi-a menţinut propriul serviciu de transport public, municipiul Săcele s-a văzut nevoit să renunţe la acesta, iar contractul încheiat cu societatea Servicii Săcelene mai este valabil doar până la 31 august.
Pentru ca societatea RATBV să poată prelua serviciul de transport, în şedinţa Consiliului Local de săptămâna aceasta, ar urma să fie dezbătut un proiect de hotărâre pentru extinderea serviciului public de transport persoane prin curse regulate în unităţile administrativ teritoriale membre ale Asociaţiei Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Braşov şi să fie încheiat un act adiţional la contractul de Delegare a Gestiunii Serviciului de Transport semnat în 2018 cu RATBV.
După cum au declarat reprezentanții Asociaţiei pentru publicația mentionata, actul adiţional ar urma să fie apoi analizat de către Consiliul Concurenţei, iar după ce se va obţine avizul, consiliile locale din cele două municipii ar urma să îşi dea girul final, iar RATBV să înceapă efectiv operarea.
Totuși, nu există informații despre modul in care aceasta operare va fi făcută, deoarece din punct de vedere tehnic RAT-ul nu are dotările necesare pentru a asigura autobuze mari, articulate de 10-12 m si la Săcele.
Pe surse, RAT ar fi dispusă să preia traseul de la Săcele, dar în schimb dorește să presteze serviciile de transport tot cu autobuzele mari folosite acum navetiștii săceleni.
Deci, pentru moment nu ar fi o modernizare propriu zisa, ci doar o schimbare juridică.
Aceasta este programată pentru data de 1 septembrie 2023. Cu această ocazie ar putea fi reînfiinţat şi traseul Săcele – Livada Poştei şi costurile de transport ar urma să scadă, ţinând cont că săcelenii vor putea achita biletul metropolitan unic.
Edilii săceleni au decis să renunţe la transportul propriu, deoarece investiţiile în reînnoirea flotei de autobuze erau foarte mari, iar maşinile actuale foarte vechi şi necesitau costuri de întreţinere mari. (BizBraşov.ro)
Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.