Regia Locală a Pădurilor Săcele a terminat reabilitarea Canionului “7 scări” cu o intârziere de peste o lună faţă de termenul limită preconizat la începerea lucrărilor. Principala cauză a întârzierii a fost în special vremea umedă din luna august, vreme ce a făcut dificil accesul în zona canionului şi lucrările de reamenajare. Chiar şi cu aceste impedimente, reprezentanţii Regiei au reuşit finalizarea scărilor şi a cabanei de la baza canionului.
Din păcate, canionul “7 scări” nu este deschis turiştilor din cauza unei plangeri depuse împotriva Regiei Locale a Pădurilor Săcele de către domnul Tudor Mircea Truşcă, preşedinte al Asociatiei Eco Montan. Acesta a înaintat această plângere către Garda de Mediu, plângere în urma căreia activitatea de reabilitare a fost sistată, iar Regia Pădurilor Săcele a fost amendată. Totuşi amenda a fost contestată, iar pana la clarificarea chestiunii canionul “7 scări” rămâne închis turiştilor.
“Perimetrul este securizat şi păzit !! Canionul este perfect practicabil, însă directiva Gărzii de Mediu Braşov interzice orice activitate în zonă asa că, cu părere de rau, nu puteţi tranzita ! “Mulţumirile” trebuie adresate d-lui Truşcă Tudor Mircea, preşedintele Asociatiei Eco Montan, dânsul a reclamat distrugerea mediului la Canionul Sapte Scari ! Acum stăm pe loc să vedem cine are dreptate !”
sursa: pagina de fb a canionului “7 scari”
De fapt, scările de acces erau gata din data de 13 septembrie, planul de inaugurare fiind zădărnicit de plângerea făcută catre Garda de Mediu. Surse neoficiale vorbesc despre o serie de încercări ale preşedintelui Asociatiei Eco Montan de a administra cabana de la baza canionului, sub denumirea de punct de informare turistică, încercări demonstrate de cererile depuse la primăria Săcele. Se pare ca aceste eşecuri de preluare în administrare stau la baza dorinţei de răzbunare a preşedintelui Asociaţiei Eco Montan, cel puţin aşa rezultând din mesajele trimise pe pagina de facebook a canionului “7 scări”.
Costurile totale ale reabilitării canionului, costuri estimate la 300.000 de lei, urmează a fi amortizate prin introducerea unei taxe de 5-10 lei per turist pentru vizitarea şi accesul în canion. Banii vor merge la Primăria municipiului Săcele, din aceştia canionul urmând a fi administrat şi îngrijit.
Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.
Doar traim in Romania, nu ?!