Vineri, 28.07.17, orele 18, organizăm la Săcele, jud. Brașov un workshop comunitar, adresat deopotrivă politicienilor și cetățenilor. Premisa de la care plecăm este aceea că o administrație locală profesionistă, indiferent care este aceea, ar putea folosi aceleași fonduri bugetare cu mai multă eficiență doar pe baza dialogului real și susținut cu comunitatea locală extinsă.
Invitata Mélodie Saura are statut de stagiar. În urma acordului încheiat între GIL Corona și Institutul de Știinte Politice, Universitatea din Lyon, Mélodie Saura a petrecut ultimele 6 luni în România, la Brașov, beneficiind de finanțarea autorităților franceze, mai precis a Regiunii Rhône-Alpes.
Ea e implicată ca moderator cultural și social în proiectele asociației Grupul pentru Inițiativă Locală (GIL) Corona, prin International Internship Programme; programul a fost înființat în anul 2016, la Brașov, de sociologul Angela Dobrescu, care deține responsabilitatea mentoratului și monitorizării progresului stagiarilor internaționali în perioada 2017-2020.
In dialogul cu cei prezenți, invitata din Franța va face o prezentare a unor practici din comunități din țara sa de origine, Franța, dar și din Columbia- țară unde a stat mai multe luni. De asemenea, publicul va putea purta discuții cu privire la modul în care pot fi îmbunătățite practicile de guvernare locală actuale.
Pentru exprimarea interesului de participare ne puteti trimite un e-mail la adresa: [email protected], urmând să primiți confirmarea de participare. Vă rugăm să precizați calitatea în care doriti să participați, o problemă sau o soluție pe care doriți să o aduceți în discuție și datele dvs datele de contact. Accesul participanților va fi posibil în limita locurilor disponibile.
,,Întâlnirea din Săcele este prima dintr-o serie de întâniri locale ce vor fi programate în 2017 în județul Brașov, pentru a ajuta dezvoltarea dialogului constructiv între politicieni și comunitate. Întânirile din această serie au ca scop să încurajeze diversificarea grupurilor actuale de dialog.
Intâlnirile vor fi o șansă pentru comunitățile locale să înțeleagă cum toată lumea are de câștigat printr-o nouă abordare. Adică prin extinderea implicării fiecăruia în viața localității în care trăiește, dincolo de simpla participare la ceremoniile locale și dincolo de a face garduri -fie acestea bune sau mai încropite – pentru protecția propriei proprietăți”
Vă așteptăm alături în acest demers,
Angela Dobrescu, manager de proiect
Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.