Municipiul Săcele tinde să ajungă al doilea oraş ca număr de locuitori al judeţului, după ce din Făgăraş au plecat foarte mulţi locuitori în Europa, în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit.
Mai mult, oraşele Braşov şi Săcele sunt, practic, lipite, astfel că săcelenii ajung foarte uşor în municipiul reşedinţă de judeţ şi mulţi dintre ei lucrează aici.
Săcelenii ar putea lua exemplul Braşovului în multe, însă se pare că lucrurile nu stau chiar aşa, cel puţin în ce priveşte şcolile.
Este adevărat că la Săcele acestea funcţionează în clădiri care au peste 100 de ani, însă un municipiu din judeţul Braşov, în anul 2018, care are toaleta în curtea şcolii, părea imposibil să mai existe.
Cu toate acestea, la Şcoala Gimnazială numărul 1, unde învaţă 373 de copii, există 5 corpuri, din totalul de 7, ale căror grupuri sanitare sunt în curte.
Si din nou este adevărat că s-au făcut eforturi şi acestea au toate dotările necesare, însă elevii sunt nevoiţi să traverseze curtea ca să ajungă aici.
Şcoala Gimnazială 1, în cinci dintre corpuri toaletele sunt în exterior, dar sunt bine echipate, au apă curentă, sunt legate la canalizare, au lavoar, iar în celelalte două corpuri toaletele sunt în interiorul clădirii.
Mirela Comăniţă – director Şcoala Gimnazială nr. 1 Săcele
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Gabor, a aflat de pe site-ul Ministerului Educaţiei că Braşovul are 62 de şcoli cu toaleta în curte si a anuntat ca forul judetean se va implica în rezolvarea problemei grupurilor sanitare situate în afara unităților de învățământ.
Astfel, Municipiul Sacele va primi in 2018 suma de 120.000 lei pentru cele 6 grupuri sanitare – (cinci la Școala Gimnazială nr. 1 și unul la Liceul Teoretic „Zajzoni Rab Istvan”)
sursa: bzb.ro, brasovtv.com
Teatrul “Andrei Mureșanu” ne aduce piesa “O noapte furtunoasă” pe 22 martie la Săcele
Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.