Urmașii mocanilor, membri ansamblului Zestrea Săceleană, au transmis vizitatorilor Ceaun Festival de la Borsec, nu numai costumele, cântecele sau dansurile strămoșilor săceleni, ci si delicatesele lor gastronomice.
La Festivalul National al Ceaunului de la Borsec, ce s-a desfasurat in perioada 13-15 iulie 2018, tocănița mocanesca a fost la mare căutare.
Pe lângă bulzul mocanesc, rumenit pe jar, salata de păpădie si macris de pădure, tocănița din carne de miel si hribi, asezonată cu boabe de ienupar si ornata cu afine a câștigat locul doi, (la scor foarte strans fata de primii clasati) surclasand bucatele unor echipe cu mare tradiție în domeniu.
Punctăm aici și mâna organizatorică a altui săcelean, Dan Burlac, cel care știe să aprecieze frumoasele obiceiuri mocănești.
Bravo, dragilor “bucătari” de la Zestrea Săceleană!
Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.