Un drum judeţean care leagă judeţele Braşov şi Prahova ar putea fi o alternativă la aglomeratul Drum National 1. Asta au gândit şi autorităţile din cele două judete, atunci când au cerut guvernului să îl transforme în acte, din drum forestier în drum judeţean. Sperau sa obţină fonduri şi să îl facă accesibil turiştilor însă nici un guvern nu le-a acordat finanţare. Aşa că drumul e plin de gropi şi asfaltat doar pe bucăţi.
Drumul ce face legătura între cele două judeţe pe traseul Braşov- Săcele- Pasul Predeluş- Valea Doftanei- Câmpina a fost clasificat ca Drum Judeţean în anii 1970 şi se întinde pe o distanţă de 45 de kilometri. Pe mare parte din acest drum nu a fost turnat asfalt niciodată.
“Ştiu că ar putea să-l scoată la Câmpina, dar când când or veni alţii la putere”, spune un localnic.
“E ciudat că nu îl fac şi mai ales că poate fi folosit numai ca drum să facă legătura între Bucureşti şi Braşov ar putea fi folosit şi ca traseu turistic”, povesteşte un alt localnic.
În 2008, Consiliul judeţean Braşov şi Consiliul judeţean Prahova s-au asociat şi au intenţionat să reabiliteze acest drum prin Programul Naţional 10.000 de Drumuri Judeţene, însă linia de finanţare s-a blocat. Autorităţile din Braşov şi-au propus ca în acest an să finalizeze documentaţia necesară ca sa obţină bani europeni. Asta în condiţiile în care nu au reuşit să obţină bani de la bugetul de stat.
“În acest an ne-am propus să facem numai partea proiectare, deci efectiv acele documete necesare obţinerii finanţării”, a declarat Mihai Pascu – vicepreşedinte Consiliul Judeţean Braşov. Primarii din localităţile situate de-a lungul acestei şosele speră ca până la urmă acest proiect să se realizeze.
“Un drum judeţean este benfic pentru dezvolatrea turismului, pentru dezvoltarea judeţeului, pentru îmbunătăţirea infrastructurii. Acest drum este vital pentru localitatea Valea Doftanei, cât şi pentru judeţul Prahova şi pentru traficul de pe DN1”, a declarat Ioan Manea – primar Valea Doftanei, jud. Prahova.
Pentru reabilitarea drumului ar fi nevoie de 45 de milioane de euro. Odată realizat, acest drum ar putea prelua între 10 şi 15% din traficul uşor de pe Drumul Naţional 1.
sursa: digi24.ro
Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.