Electroprecizia S.A., dorește să îmbunătățească eficiența energetică pentru companiile membre și caută soluții să optimizeze consumul de energie și costurile aferente, precum și reducerea amprentei anuale de carbon.
Creșterea eficienței energetice prin investiții în tehnologii pentru producerea energiei din surse regenerabile este esențială pentru grupul Electroprecizia. În acest sens compania a implementat în perioada martie 2021 – septembrie 2022 proiectul “Centrală fotovoltaică pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile” finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismele financiare SEE și Norvegian 2014-2021, în cadrul “Programului de Energie din România” program de finanțare pentru energie regenerabilă, eficiență energetică, securitate energetică.
Cheltuielile eligibile au fost în valoare de 698.000 EURO, din care asistenţa financiară nerambursabilă a fost de 349.000 EURO, valoarea co-finanţării nerambursabile fiind de 50%.
Partenerul nostru în acest demers a fost S Fise Electrica Serv. Grupul Electrica a intrat, în anul 2020, pe piața de producție de energie electrică din surse regenerabile și are în implementare o serie de proiecte care implică livrarea de soluții personalizate, la cheie, pentru producerea energiei verzi.
„Ne dorim un control eficient al consumului de energie anual prin implementarea de soluții inteligente de monitorizare și optimizare a acestuia. Este esential sa devenim o companie sustenabilă, care își va reduce cheltuielile de energie semnificativ, în paralel cu diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră, iar soluția propusă de către S Fise Electrica Serv este una potrivită nevoilor noastre.” a afirmat Adrian Secelean, CEO – Electroprecizia SA
Sistemul fotovoltaic implementat în Parcul Industrial Electroprecizia are în componența sa:
• 2288 panouri fotovoltaice cu o putere de 530Wp fiecare
• 144 celule monocristaline P-type Longhi Solar Technology (eficiență energetică 21.5%)
• 10 invertoare de putere unidirecționale trifazate Huawei Technologies (putere maximă tensiune continuă 112.2 kWcc)
• structură de montaj K2 Systems GmbH
• ansamblu complet de cabluri electrice, instalație de legare la pământ, instalație electrică de curenți slabi, instalație de protecție împotriva supratensiunilor și ansamblu complet de dotări NPM și PSI
• sistem de monitorizare în timp real
Sistemul instalat pe clădirea din Parcul Industrial Electroprecizia are o capacitate instalată de 960 kW și va contribui la reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 391.5 tone/an. Sistemul a fost conceput pentru autoconsum și în momentul de față acopera 30% din necesarul de energie al grupului.
Echipamentele și tehnologiile utilizate în cadrul proiectului au performanțe și fiabilitate ridicate, provenind de la producători cu tradiție pe piața de sisteme fotovoltaice la nivel mondial.
______________________________________________________________________
Electroprecizia este mai mult decât o companie, este inima comunității sale și o poveste de succes de peste 85 de ani. Fiecare etapă istorică a avut provocările sale, dar compania a continuat să trăiască și să se reinventeze. „Ducem tradiția mai departe, din 1936” este mai mult decât un slogan pentru noi și ne impune un comportament etic, onest și corect, incoruptibil, cu acțiuni onorabile consecvente, măsurabile și care concură la îndeplinirea cu success a obiectivelor.
Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.