Gabi Imre, campion la drift și tatăl altui tânăr campion, Gabi Imre JR, a postat pe Facebook un mesaj cu puterea unui manifest din care reies atât dorința de a continua performanța în sport, cât și cea de a oferi generațiilor viitoare un rost aici, acasă.
Am găsit azi în cutia poștală ediția nr. 74 a publicației Info-Săcele. Mulțumim pentru că apărem și în presa locală, nu doar în cea națională și internațională (presă scrisă, emisiuni TV, presă online, radio etc.)
Puștiul din articol se trezește la ora 6 zi de zi, face naveta la liceu în Brașov, după școală merge la antrenamentul fizic, apoi face teme, apoi se antrenează pe simulatorul de curse și dacă mai este în stare, mă ajută și pe mine în garaj la mașinile de curse. Așa a ajuns la doar 16 ani să aibă 2 titluri de campion național și 3 de vicecampion național, a ajuns să fie cel mai tânăr pilot licențiat de Drift din Europa (la doar 12 ani), cel mai tânăr pilot profesionist din istoria Driftului românesc (la 15 ani) , cel mai tânăr câștigător al unei etape de campionat din România (la 14 ani) și cel mai tânăr câștigător al unei competiții de Drift montan din Europa (14 ani).
Își dorește să urmeze cursurile Facultății de Psihologie, cu specializare în Pedagogie, visul lui este să învețe și să antreneze copii care vor să devină piloți și mai are un vis, să aibă suficienți bani pentru a-i putea și susține financiar pe copiii foarte pasionați și talentați.
Am uitat să vă spun, a concurat cu anvelope second hand, din lipsă de buget, singurele anvelope noi le-a primit la ultima lui competiție, unde a fost singurul român de pe podium (36 de piloți din 4 țări, locurile 1 și 2 bulgari, locul 3 saceleanul nostru).
Ce mă îngrijorează este faptul că abia așteaptă să împlinească 18 ani și să plece din Săcele, poate chiar din țară. Nu îi va fi deloc greu, vorbește fluent germană și engleză și se pricepe la câte ceva. Ce va fi greu este să-l conving să rămână și să-și pună mintea și sufletul la “treabă” pentru comunitatea și țara în care a crescut, dar… Oare ce să-i spun că a făcut comunitatea și țara pentru el? Ce argumente îi pot oferi? Da, îi va fi dor de ieșirile cu cățelul în Poiana Angelescu, de plimbările în Rentea sau în Ciucas, de oamenii extraordinari pe care i-am avut mereu și îi avem ca vecini, poate și de nu prea salubrul autobuz de Săcele…
El este doar un micuț exemplu, ca el sunt zeci de mii de copii români descurajați să facă ceva măreț în viață, descurajați să aibă un vis.
Copilul ăsta și nu doar el reprezintă un capital de imagine uriaș pentru comunitatea noastră.
Hai să nu mai permitem ca vârfurile noastre să plece, mediul privat de afaceri se poate implica prin redirecționarea a 20% din impozit, persoanele fizice prin redirecționarea a 3,5% din impozit, iar Primăria prin proiecte de finanțare.
PS: Primăria unei COMUNE din Județul Timiș, împreună cu firmele din acea comună finanțează integral competițiile a 2 colegi de-ai noștri de la clasa Street (un fel de Divizia D la fotbal, Gabi este în Divizia A vicecampion și locuitor al unui municipiu).
PPS: Avem vârfuri în Săcele, avem vârfuri în România, doar sustinându-le le putem opri să plece.
conform postare Gabi Imre
Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.