Digitalizarea în administrația publică poate contribui la reducerea birocrației, la economisirea de resurse, la creșterea transparenței și încrederii cetățenilor în actul de administrare și la adaptarea la noile tendințe și cerințe tehnologice.
Transformarea digitală a administrației publice reprezintă un proces complex și continuu, care necesită implicarea și colaborarea tuturor părților interesate: autorități publice, cetățeni, mediul de afaceri și societatea civilă.
Pentru a putea realiza această transformare, este necesară o strategie coerentă și bine pusă la punct, care să cuprindă atât aspectele tehnice, cât și cele legate de schimbarea mentalității și de dezvoltarea competențelor digitale.
Prin digitalizarea serviciilor publice locale, precum iluminatul inteligent, parcarea inteligentă sau colectarea gunoaielor și a deșeurilor, pe de o parte, și prin dezvoltarea școlilor digitale, în care sunt implementate soluții tehnologice pentru reducerea consumului de energie, dar și cele mai moderne tehnologii și surse folosite în educație, precum și programe de educare a copiilor privind implicarea cetățenească și democrația participativă, pe de altă parte, toate acestea pot contribui la o îmbunătățire semnificativă a calității vieții și la o dezvoltare economică și socială vibrantă.
Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.