Home / Actual / Raportul de țară constată progrese evidente și numeroase în cadrul sistemului judiciar din România

Raportul de țară constată progrese evidente și numeroase în cadrul sistemului judiciar din România

Raportul de țară constată progrese evidente și numeroase în cadrul sistemului judiciar din România, iar cadrul anticorupție este considerat satisfăcător de către CE, fiind nevoie doar pe alocuri de îmbunătăţiri

Cu toate că mai există lucruri de îmbunățățit, acest raport este cel mai bun de până acum în ceea ce priveşte capitolul justiţie.

În acest raport sunt apreciate eforturile în redresarea administrativă a sistemului judiciar, în ceea ce privește resursa umană, soluționarea inechităților salariale și digitalizarea instanțelor.

În plan normativ, raportul subliniază că reforma implementată prin noile Legi ale Justiției asigură independența sistemului judiciar. Raportul prezintă și progresele înregistrate după desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Acest pas în față, a fost posibil doar cu ministri liberali la justiție, iar munca acestora, precum Alina Gorghiu, a contribuit la consolidarea statului de drept.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia