Home / Actual / Gabriel Andronache, deputat de Brașov: ”Am promis brașovenilor în 2020 că voi fi parte în trei demersuri legislative. Toate acum sunt puse in practică”

Gabriel Andronache, deputat de Brașov: ”Am promis brașovenilor în 2020 că voi fi parte în trei demersuri legislative. Toate acum sunt puse in practică”

Stimați brașoveni, pe lângă activitatea de lider de grup, am datoria să prezint și activitatea de deputat liberal de Brașov în legislatura 2020 – 2024.

Bilanțul este următorul:
Am promis brașovenilor în 2020 că voi fi parte în trei demersuri legislative:
✅️ Legea Brașov – 15 Noiembrie 1987, legea privind declararea zilei naționale de comemorare a revoltei muncitorești din Noiembrie 1987 de la Brașov. Am inițiat și a devenit lege această promisiune – Legea nr. 215/2021;
✅️ Legea privind digitalizarea registrului comerțului(firmă aprobată online) – am inițiat alături de colega Diana Morar și de colegul Florin Roman acest demers legislativ care a devenit lege – Legea nr. 265/2022;
✅️ Legile justiției(punct al programului politic liberal) – am fost parte în procesul de elaborare și adoptare a acestor legi inițiate de Ministrul liberal al Justiției, Cătălin Predoiu. Am coordonat, în calitate de președinte, Comisia Specială pentru legile justiției. Proiectele au devenit legi – Legea nr. 303/2022, Legea nr. 304/2022, Legea nr. 305/2022.
✅️ Am îndeplinit mandatul dat de brașoveni(promisiunile electorale devenite legi), în 2022, la jumatatea acestui mandat.
În cifre, activitatea din mandatul parlamentar 2020 – 2024 arată astfel:
✅️ 5.743 de voturi exprimate(cea mai bună prezență din Camera Deputaților);
✅️ peste 500 de luări de cuvânt în plenul Camerei Deputaților;
✅️ peste 200 de luări de cuvânt în cadrul Biroului Permanent și în Comitetul Liderilor de Grup din Camera Deputaților(structurile de conducere ale Camerei);
✅️ 16 interpelări adresate executivului;
✅️ 15 proiecte de hotărâri inițiate, dintre care 14 au devenit hotărâri ale Camerei;
✅️ peste 200 de propuneri legislative, dintre care 86 au devenit legi.
✅️ În final, mai menționez că, împreună cu Președintele Nicolae Ionel Ciucă, am redat evenimentelor de la 15 Noiembrie 1987 dimensiunea națională, prin organizarea pentru prima dată a unei sesiuni comemorative a Parlamentului României dedicată eroilor brașoveni novembriști, în care au fost recunoscute evenimentele din 15 Noiembrie 1987 ca fiind precursoare și determinante pentru declașarea Revoluției din 1989. Ulterior, alături de ministrul Adrian Ioan Veştea am propus ca evenimentele din 1987 să fie un capitol distinct în manualul de istorie, iar acest fapt devine realitate cu sprijinul Ministrului liberal al Educației, Ligia Deca.
✅️ Alături de colegii deputați PNL, de ministrul PNL de Interne, Lucian Bode, și de ministrul PNL al Justiției, Alina Gorghiu, am inițiat și au devenit legi 4 acte normative care combat traficul și consumul de droguri.
Le mulțumesc tuturor colegilor parlamentari liberali, parlamentarilor din celelalte grupuri, cât și colegilor din filiala PNL Brașov, fără participarea/ideile cărora proiectele nu ar fi devenit legi!

Un mandat care poate fi caracterizat prin cuvintele: eficiență legislativă și respect pentru brașoveni!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia