Home / Actual / Drobul in versuri

Drobul in versuri

Dragi gurmanzi din lumea largă

Ce mâncarea vă e dragă

Fiţi atenţi şi ascultaţi,

Urechea aici plecaţi.

 

Sărbătoarea a sosit

S-aveţi Paşte Fericit,

Cu lumină şi culoare

Şi în suflet-un veşnic soare.

 

Să întindeţi masă mare

Ca-ntr-o zi de sărbătoare,

Dichisită cu de toate,

Fragezi, proaspete bucate.

 

Printre ouă, cozonac

Sărmăluţe şi coniac,

Fripturică de viţel,

Încercaţi şi-un drob de miel.

 

E un preparat gustos

Şi e foarte delicios

C-un aspect puţin cam plastic

Şi un conţinut elastic.

 

Nu e greu să îl găteşti,

Iar apoi să îi priveşti

Crusta rumenă-n cuptor

Cu mirosu-mbietor.

 

Într-o oră jumătate

Ai încorporat de toate,

Le-ai tocat şi-amestecat,

Dragoste ai presărat.

 

Cu ficat, plămâni şi splină,

Un rinichi şi o măslină,

Pesmet alb, brânză de oaie,

Se lasă până se-nmoaie.

 

Organele se pun la fiert,

Ăsta e un lucru cert,

Ceapa verde-i mărunţită,

În ulei puţin călită.

 

Mixerul intră-n acţiune

Ca-ntr-o mare procesiune

De miros şi de culoare

Presărată cu savoare.

 

După ce s-au mărunţit,

Numai bune de gătit,

Organele-s amestecate

Cu mărar de calitate.

 

Se mai sparg şi ouă crude,

Aştepţi până se pătrunde,

Ceapa verde şi călită

Şi aluna mărunţită.

 

Sare şi piper se pun

Să-i dea gustul cel mai bun,

Iar în tava îmbrăcată

Pui un rând carne tocată.

 

Înainte de final

Se mai face-un mix genial:

Ceapă verde, două ouă

Crude, cu pesmet să plouă.

 

Brânză, ardei gras, iar ouă

Fierte şi tăiate-n două,

Totul pus pe primul strat,

Înc-un rând şi-am terminat.

 

După ce-am adăugat şi restul

Cărnii şi-am văzut progresul,

Cu prapore-acoperim

Şi cuptorul încălzim.

 

Aşezăm tava-n cuptor,

Drobul coace-ncetişor,

Iar după ce s-a gătit

Se lasă şi la răcit.

 

De vă place, dubii n-am,

Paştele bate la geam,

Poftă bună v-am urat

Şi „Hristos a înviat!”.

 

Ingrediente:

(pentru 8 porţii)

– organe de la un miel: ficat, rinichi, plămâni, splină

– 150 gr brânză de oaie

– 100 gr pesmet alb

– 10 legături ceapă verde

– 100 gr alune, pisate mărunt

– 4 legături mărar

– 2 ardei graşi

– 6 ouă crude

– 4 ouă fierte

1 linguriţă sare

– 1 linguriţă piper

– ulei de măsline

– hârtie pergament

 

 

Cu drag, pentru toţi cititorii „Săceleanul.ro” şi nu numai,

Alexandra Banciu vă urează „Sărbători pascale luminate!”

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply