Proiectul Muzeului de Etnografie Brașov și al muzeului din Săcele își propune să reprezinte cultura comunităților multietnice din Săcele prin imagine, mai precis prin recuperarea unui număr semnificativ de fotografii-document din albumul de familie, cu ajutorul copiilor.
Această recuperare a fotografiilor s-a realizat prin intermediul unui concurs cu premii desfășurat în cadrul școlilor participante din Municipiul Săcele: Școala Generală Nr. 1, Școala Generală Nr.4, Școala Generală Nr. 5, Liceul Teoretic George Moroianu și Liceul Teoretic Zajzoni Rab Istvan. Prin acest proiect s-a avut în vedere implicarea activă a muzeului în viaţa săcelenilor pentru a-şi apropia, prin intermediul fotografiei de familie, valorile comunitare şi identităţile proprii.
Fotografiile primite de la elevii săceleni au scos în evidență modalitatea de structurare expozițională în patru sau cinci teme majore precum: familia, copilăria și școala, obiceiurile sau ocupațiile. Datorită numărului mare de fotografii primite expoziția va avea trei etape:
Etapa I – Școlile din Săcele între 17 decembrie 2013 – 30 aprilie 2014
Etapa II – Familiile din Săcele între 1 mai 2014 – 30 iunie 2014
Etapa III – Familiile din Tărlungeni, Purcăreni și Zizin între 15 septembrie 2014 – 30 noiembrie 2014
Expoziția va așteapta la Muzeul Etnografic Săcele, intrarea fiind de 1,50 lei pentru elevi și studenți, 3 lei pentru pensionari și 5 lei pentru adulți.
Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.