Pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Braşov a fost postat memoriul de prezentare al investiţiei, dosarul fiind acum în analizat de specialiştii instituţiei.
Proiectul este unui impresionant, iar dacă se va realiza, reprezentanţii Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele spun că turiştii vor avea o „aventură aeriană” unică, spune bzb.ro
Conform documentaţiei depuse la Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov, valoarea proiectului de reabilitate a Cascadei Tamina este de 1.100.572 lei, fără TVA, iar durata lucrărilor este estimată la 12 luni.
Nu este prima încercare a Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele de a amenaja zona
Desi Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele si-a propus incă din 2014 să pornească acest proiect, au fost pregătite documentele, iar 2016 Consiliul Local Săcele a aprobat şi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei, lucrările nu au fost demarate.
Problema principală este legată de faptul că zona este frecventată de mulţi urşi, iar custodele ariei protejate, Fundaţia Carpaţi, a apreciat atunci că o astfel de amenajare, prin faptul că atrage mulţi turişti, ar avea un impact negativ asupra habitatului acestor animale.
Proiectul prevede amenajarea unor poduri suspendate cu lanţuri, realizate din oţel zincat, dar şi o zonă de unde turiştii pot admira priveliştea.
De asemenea, se va reabilita drumul forestier pe care se ajunge chiar lângă cascadă şi, la fel ca la Canionul 7 Scări, vor fi amenajate mai multe puncte de popas, cu mese şi băncuţe.
Initial, RPLP Săcele estima că, după finalizarea lucrărilor, anual se vor înregistra 55.714 vizitatori/an, din care 39.000 adulţi, 16.714 copii, elevi şi studenţi, iar profitul mediu anual va fi de 427.000 lei. (evaluare 2014-2016)
Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.