Home / Actual / Analiză alimentară îngrijorătoarea! Între 9 și 23 de E-uri periculoase în burgerii de fast-food

Analiză alimentară îngrijorătoarea! Între 9 și 23 de E-uri periculoase în burgerii de fast-food

InfoCons a realizat un studiu pe produsele tip fast food, de această dată despre burger-ul de pui, în cadrul căruia au fost analizate informațiile ce se regăsesc pe platformele online ale operatorilor care comercializează aceste produse,  respectiv :

·         PREMIER RESTAURANTS ROMANIA S.R.L. (MC DONALDS)

·         REX CONCEPTS BK ROMANIA S.R.L. (BURGER KING)

·         S.C. ALBINA RESTAURANTE S.R.L. (FRIDAY)

·         S.C. ART BURGER S.R.L. ( HESBURGER)

·         S.C. STRONG MND CORPORATION S.R.L. (SPARTAN)

·         S.C. UNCLE JOHN FOOD S.R.L. (UNCLE JOHN)

·         U.S. FOOD NETWORK S.A. (KFC)

Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc în declarația nutrițională a produselor tip burger de pui, declarații existente pe platformele online  au rezultat următoarele :

ADITIVI ALIMENTARI

  • Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți toate produsele au în compoziție cel puțin 9 aditivi alimentari (E-uri) .
  • Numericul de aditivi alimentari variază între 9 – 26 :
    • 14.28 % din produse au în compoziție 26 E-uri ( aditivi alimentari ) ;
    • 14.28 % din produse au în compoziție 21 E-uri ( aditivi alimentari ) ;
    • 14.28 % din produse au în compoziție 18 E-uri ( aditivi alimentari ) ;
    • 14.28 % din produse au în compoziție 13 E-uri ( aditivi alimentari ) ;
    • 14.28 % din produse au în compoziție 11 E-uri (aditivi alimentari ) ;
    • 14.28 % din produse au în compoziție 10 E-uri (aditivi alimentari ) ;
    • 14.28 % din produse au în compoziție 9 E-uri (aditivi alimentari ) .

 

  • Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți frecvent in produsele ce fac obiectul prezentului studiu , situația se prezintă astfel :

 

  • 85.71 % dintre produse au în componență E300 : acid ascorbic;
  • 85.71 % dintre produse au în componență E415 : gumă xantan;
  • 85.71 % dintre produse au în componență E202 : sorbat de potasiu;
  • 71.43% dintre produse au în componență E450 : difosfati;
  • 71.43% dintre produse au în componență E472e : esteri mono- şi diacetiltartici ai mono- şi digliceridelor cu acizi graşi;
  • 71.43% dintre produse au în componență E331 : citrat de sodiu.

 

Pentru a consulta situația privind numericul de aditivi raportat la fiecare produs, click AICI.

Cantitatea de zaharuri din glucide, raportată la 100g de produs este cuprinsă între 2g  și 7.19g!

Toate produsele studiate au avut menționate valorile  nutriționale raportate la 100g de produs dar sunt și operatori care oferă aceste informații raportate la  cantitatea de produs  :

– Valoarea energetică este cuprinsă între 174.7 kcal și 267 kcal ;

Pentru a vizualiza tabelul final cu valoarea energetică a produselor analizate, click AICI .

– Cantitatea de glucide ( carbohidrați ) variază între 18.15g și 31g ;

Pentru a vizualiza tabelul final cu cantitatea de glucide a produselor analizate, click AICI.

– Cantitatea de grasimi variază între 2.78g și 16g ;

Pentru a vizualiza tabelul final cu cantitatea de glucide a produselor analizate, click AICI.

– Cantitatea de proteine este cuprinsă între 6.06g și 12.77g.

Pentru a vizualiza tabelul final cu cantitatea de proteine a produselor analizate, click AICI.

– Cantitatea de sare variază între 0.36g și 1.47g .

Pentru a vizualiza tabelul final cu cantitatea de sare a produselor analizate, click AICI.

– Cantitatea de fibre variază între 0.68g și 2.8g .

Pentru a vizualiza tabelul final cu cantitatea de sare a produselor analizate, click AICI.

 

Cu ajutorul Aplicației Europene InfoCons , consumatorii pot scana etichetele produselor alimentare pentru a afla instant : ingredientele, valorile nutriționale, numericul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, etc.

De asemenea, cu ajutorul calculatorului integrat în Aplicația Europeană InfoCons , consumatorii își pot seta cantitatea de produse pe care urmează să o consume , iar aplicația InfoCons le va dezvălui  cantitatea de zahăr și caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată .

Studiu a fost realizat în urma informațiilor regăsite online în perioada octombrie-decembrie 2024.

Pentru a consulta studiul integral pe baza produselor tip fast food, click AICI .

sursa Burger-ul de pui de la fast food chiar si cu 26 aditivi alimentari ! Aplicatia InfoCons te ajuta sa alegi ! – InfoCons

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia