Pe Andrea Adamo, noi, cei de la Săceleanul.ro, l-am cunoscut în vara lui 2013. Aflasem despre intenţia lui de a reînscrie echipa FC Săcele în campionatul judetean de fotbal. L-am contactat şi am stabilit atunci o întalnire. A venit la locul stabilit împreuna cu Bogdan Sanduleac, un alt săcelean care a pus umarul la revitalizarea fotbalului, atât ca iniţiator, cât şi ca jucător. Au trecut câteva luni de atunci, de la prima discuţie. Sub conducerea lui Andrea, FC Săcele s-a reînscris în campionatul Ligii a V-a din Braşov. De atunci, am fost aproape de echipă transmiţându-vă prin intermediul site-ului nostru Săceleanul.ro, informaţii despre rezultate şi clasamente.
Ne-am reîntâlnit acum la final de an şi la jumătatea campionatului pentru un interviu despre fotbalul săcelean.
Reporter (Rep): Spune-ne câteva cuvinte despre tine pentru cititorii nostri…
Andrea Adamo (AA): Am 31 de ani, m-am născut la Trieste în nordul Italiei, o zonă frumoasă aflată la graniţa cu Slovenia.
Rep: Şi în România când ai venit prima dată şi când ai luat contact cu fotbalul autohton?
AA: Am venit prima oară în România în 2008, iar contactul cu fotbalul românesc a fost legat de echipa CFR Braşov.
Rep: Cum ai ajuns să lucrezi şi să antrenezi FC Săcele ?
AA: Undeva prin aprilie 2012, plimbându-mă prin Săcele alături de câţiva prieteni, am văzut stadionul din Precizia şi am întrebat cine joaca acolo. Mi s-a spus că nu mai joacă nimeni de ceva timp şi m-am gândit că este păcat deoarece baza sportivă de la Săcele este mult mai mare si mult mai frumoasă decât cele mai multe din Braşov. De exemplu mai frumoasă decât cea de la Corona sau Tărlungeni, unde este echipa de Liga a II-a. După aceea am legat o prietenie cu un săcelean, Bogdan Sănduleac şi aşa a pornit proiectul de reînfiinţare a echipei. Bogdan are meritul de a fi strâns peste 90% din baieţii care au format nucleul de jucători, în timp ce eu m-am ocupat de găsirea unor fonduri şi de acte.
Rep: Dacă tot ai menţionat de fonduri, care este bugetul echipei FC Săcele pentru sezonul competiţional în curs ?
AA: Bugetul este de aproximativ 16.000 de lei şi este asigurat în principal din sponsorizări. Alături de noi au fost de la început atât administratorii şi proprietarii bazei sportive din Precizia, care ne-au susţinut, cât şi apropiaţi de-ai mei care au venit cu bani sau cu echipamente sportive. Bugetul este unul de menţinere şi supravieţuire a echipei deocamdată şi îi aşteptăm pe toţi cei doritori să ne ajute să vină alături de noi. Am facut şi o cerere către Primăria Săcele pentru a putea beneficia de transport pentru jucători pentru meciurile din deplasare, dar deocamdată nu am primit nici un raspuns, deşi cererea am depus-o prin octombrie 2013.
Rep: Cum apreciezi din punct de vedere fotbalistic performanţa echipei în turul de campionat?
AA: Trebuie menţionat că din punct de vedere fizic cred ca suntem cea mai puternică echipă, mereu fiind capabili de reveniri pe final de meci când adversarii sunt obosiţi. Ca lot, tehnic suntem în primele 2-3 echipe, dar din păcate suferim la capitolul disciplină atât pe teren cât şi în afara lui. Jucătorii nu primesc salarii şi din acest motiv nu există o obligaţie contractuală faţă de club, de multe ori, în special la meciurile din deplasare, ne-am lovit de absenţe ale jucătorilor de la aceste partide. Poate şi de asta am obţinut puţine puncte de afară.
Rep: Există şi jucători evidenţiaţi în mod pozitiv ?
AA: Sigur ca da. Aş începe cu Bogdan Sănduleac, un jucător foarte talentat şi cu experienţă, Solga şi Voicu, care dau mereu 100% pe teren, Bucur, cu un comportament perfect mereu, Căruceriu, un portar de reflex, care a avut un ghinion teribil accidentându-se foarte grav şi ajungând la operaţie sau Soos, cel mai promiţător tânăr, născut în 1996.
Rep: Folosiţi şi tineri juniori ?
AA: Da, suntem obligaţi să folosim minim un junior permanent pe teren, dar la FC Săcele există 4-5 astfel de tineri talentaţi ce au jucat şi vor mai juca. Colectivul tehnic are grijă ca aceşti tineri săceleni să fie promovaţi.
Rep: Ai vorbit de colectivul tehnic. Cine sunt antrenorii echipei ?
AA: FC Săcele este cred, singura echipa din Liga a V-a cu 3 antrenori ce deţin licenţa UEFA-C. Aceştia sunt: Florin Bilivolschi, Gigi Laţcu şi subsemnatul, Andrea Adamo. Din acest punct de vedere suntem pregătiţi să jucăm în ligi superioare.
Rep: Apropo de ligi superioare, există planuri de promovare ?
AA: Da, ne gândim şi la asta, dar este nevoie de un pas superior nu numai fotbalistic ci şi financiar. Bugetul de supravieţuire şi menţinere în Liga a IV-a este undeva în jur de 40.000-50.000 de lei, aproximativ 10.000 de euro. Este o sumă mică pentru un oraş ca Săcele, dacă ea va fi suportată de mai mulţi factori atât firme particulare, cât şi administraţie locală. Până nu vom avea aceşti bani vom rămâne în Liga a V-a. Dar Săcelele merită mai mult. Să luam exemplele unor localităţi mult mai mici care au performanţe mult mai mari cum ar fi Tărlungeniul.
Rep: In final câteva cuvinte din partea ta pentru cititorii noştri…
AA: Da, cu mare plăcere. Le mulţumesc tuturor celor ce au facut posibilă reînscrierea şi susţinerea FC Săcele: Adrian Săcelean, Gigi Laţcu, Florin Bilivolschi, Bogdan Sănduleac, firmelor WSA cu D-Play si vouă, celor de la Săceleanul.ro, că aţi scris mereu despre noi din prima clipă. Tuturor le doresc un an nou fericit şi La Mulţi Ani pentru 2014 !
Foto titlu: Roland Mureşan
Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.