Muzeul Etnografic din Săcele (Bulevardul Brașovului nr. 153) funcţionează într-o clădire monument istoric, atestată documentar în anul 1543, care timp de trei secole, a servit ca loc de strângere a dijmelor.
Expoziţia permanentă ilustrează segmente de viaţă specifice pentru civilizaţia tradiţională a Carpaţilor (ocupaţii, meşteşuguri, instalaţii tehnice, un spaţiu de locuit şi costume tradiţionale).
Aceste aspecte evidenţiază ipostaze ale multiculturalităţii zonei Săcele prin prezentarea sugestivă a unei lumi comune atât mocanilor, cât şi ceangăilor.
În curtea muzeului se află o piuă cu ciocane, cu acţionare hidraulică. Piua, care îngroşa textilele groase din lână, a fost transferată din localitatea Tărlungeni în curtea muzeului.
Relaţia urban-rural, sesizată indirect în expunere, aduce în prim plan fenomenul de aculturaţie, aşezările săcelene fiind puternic influenţate de modul de viaţă urban datorită situării lor în proximitatea oraşului Braşov.
S-au redeschis sălile de sport și Centrul Multicultural și Educațional la Săcele
Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.