Nu mi-a fost niciodată ruşine de ceea ce am făcut în viaţă. Ba din contra! Am fost un elev silitor, mereu premiat pentru rezultatele mele. Am fost un activist convins al diferitelor cauze, încă din anii studenţiei când am făcut mai mult voluntariat decât cursuri şi seminarii. Am condus diverse organizaţii şi echipe, am făcut-o cu decenţă şi dedicaţie şi am demonstrat că sunt atât un lider, cât şi un om de echipă.
Inclusiv aici, în Săcele, m-am implicat în zeci de proiecte civice, culturale sau sportive. Platforma online unde citiţi acest editorial, Săceleanul.Ro este rodul viziunii mele despre o comunitate mai bună, activă si bine informată. Este munca noastră, este timpul nostru si energia noastra si in loc de apreciere, am primit din partea unora doar jigniri si amenintări. Inclusiv cu procese!
Nu credeam că mă voi trezi într-o dimineaţă şi voi fi considerat ”vinovatul de serviciu” pentru că sunt tânăr şi pentru că-mi doresc altceva în Săcele. Altceva decât ce au creat ultimele 3 administraţii locale, indiferent de culoarea lor politică.
Nu credeam că voi fi “pus la punct şi trimis la colţ” tocmai de oamenii ce nu au nici un drept să facă asta, cu atât mai puţin să candideze şi să ne ceară votul de încredere. Încredere în ce? În viitorul ce ni-l vor construi ei? Păi ne ajunge prezentul ăsta cenuşiu! Nu ne place! Chiar ne vreţi pe toţi plecaţi din comunitate?
Nu doresc să înveninez suplimentar viaţa publică din Săcele, dar găsesc inacceptabil ca pentru situaţia actuală din oraş sunt găsiţi vinovati chiar şi în mod indirect tot tinerii. Tot noi, cei pentru care trebuia să munciţi voi, cei din administraţie. Da, pentru noi! Căci cine lucrează pentru viitor, clădeşte invariabil o comunitate mai bună.
Realizez cu amărăciune că unii ne urăsc sincer. Ne urăsc probabil pentru că suntem tineri, că avem energie şi idei, că nu suntem prinşi încă într-un sistem care toacă bani, macină caractere şi distruge comunităţi.
Un candidat la funcţia de primar la Săcele spune într-un comunicat de presă printre altele “Cred că celor tineri le stă mai bine asumându-şi valori precum Respectul, Toleranța și Solidaritatea.”
Cred cu sinceritate că generaţia acestuia (nascuta in anii 50-60) a fost respectată suficient, dar tolerată prea mult la putere. Cât despre solidaritatea de care se vorbeşte mai sus … dacă este de natură politică, faţă de politicienii actuali, nu ne prea interesează!
Nu putem fi solidari cu oameni care nu dau doi bani pe noi şi pe viitorul nostru!
Ciprian Sterpu – Săceleanul.Ro
PS: Oare caţi tineri simt ce simt şi eu?!
Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.
multi candideaza doar pentru interesele lor personale..asta e