Grupul de firme Electroprecizia Săcele va investi 1,8 milioane de euro în producția unei noi game de motoare electrice eco-inovatoare, de înaltă efieciență (IE3). Jumătate din această sumă este un grant oferit de Guvernul Norvegiei, prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014 în cadrul domeniului de finanţare Inovare în Industria Verde România. Contractul de finanțare al proiectului „Premium efficiency electrical motor – Green Industry – Romania” a fost semnat la finele săptămânii trecute.
Proiectul vizează achiziţionarea unor active corporale (3 maşini de turnat complet echipate din punct de vedere tehnologic dotate cu echipamentele auxiliare privind protecţia mediului înconjurător şi a mediului de lucru). Această investiţie crează premisele înfiinţării a 7 locuri de muncă ecologice în activitatea de producţie. Proiectul urmează a se derula la o durată de 18 luni.
Impacturile așteptate sunt reducerea gazelor exhaustive toxice în atmosferă și în mediul de lucru, fabricarea de motoare cu eficienţă ridicată IE3 care conduc în explotare la reducerea consumurilor specifice de energie electrică şi de îmbunătățire a competitivității firmei Electroprecizia Electrical Motors SRL, membră a grupului de firme Electroprecizia.
Electroprecizia Săcele este cea mai mare societate privată din zonă cu un impact social considerabil. Compania are peste 1.000 de angajaţi, iar 90% din producţie este exportată. Electroprecizia este cel mai mare contribuabil la fondul local de taxe şi impozite.
Veniturile totale ale grupului Electroprecizia Săcele au scăzut anul trecut cu 28%, de la 138,45 milioane de lei la 99,13 milioane de lei, în timp ce profitul grupului s-a restrâns faţă de anul anterior cu 72%, de la 8,01 milioane de lei la 2,24 milioane de lei. Cu toate acestea, însă, anul 2014 este primul din ultimii zece ani în care compania distribuie dividende acţionarilor. Câştigurile consolidate din ultimii patru ani – toţi ani de criză – se ridică la peste 16 milioane de lei, „profituri din care jumătate s-au realizat în 2012”. „Mai mult, profitul net statutar de peste 7,8 milioane lei obţinut în anul care a trecut ne permite acum să finalizam acoperirea pierderilor istorice acumulate până în anul 2010, rămânând un profit distribuibil, aflat la dispoziţia acţionarilor, în sumă de 6,3 milioane lei”, susţine Dumitru Matei, directorul general al grupului de firme Electroprecizia.
Firma săceleană este controlată de societatea Intercom Sfantu Gheorghe care deţine 49% din titluri.
sursa: bizbrasov.ro
Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.
Cele "3 maşini de turnat complet echipate din punct de vedere tehnologic dotate cu echipamentele auxiliare" sunt pentru turnat colivii in cupru (in rotor -pentru a obtine randament ridicat cl.IE3) ?
aici a lucrat si nasul meu din Tarlungeni.