Lucrările la blocurile din Camping Dârste continuă, iar grupul GR Montana Invest controlat de omul de afaceri Roman Grițcan își dorește chiar să construiască și mai multe astfel de clădiri în ANL Bunloc.
Asta deoarece locuitorii din zonă ce au depus plângere și pentru care s-a obținut suspendarea autorizației de construire au decis să renunțe la proces, în baza unei înțelegeri avute cu investitorul.
Au renunțat cei aflați în imediata proximitate a proiectului. Acțiunea care reușise suspendarea autorizației de constructie a fost inițiată după acțiunea în care apoi au semnat cei aproape 40 de locuitori, iar introducerea lor în proces a fost făcuta chiar la cererea acestora.
Munca și rezultatele obținute în tribunal până astăzi au fost năruite, iar interesele comunității efectiv sfidate.
Locuitorii din zonă sunt categorici: vecinii au trădat și șansele de a scăpa de blocuri în acest cartier au fost diminuate.
Frustrare în comunitatea ANL Bunloc: ”Vă ajung oare arginții ca să vă faceți case în altă parte? Tradătorilor!”
Înșelati în așteptări, locuitorii cartierului nu cedează și nici nu se consolează cu această înfrângere.
Iată câteva dintre reacțiile acestora.
“Asta e o importantă lecție pentru comunitatea care stă cu mâinile în sân așteptând ca cei vocali să facă lucrurile pentru toată lumea”, spune Cristina M.
”Suntem foarte supărați CINE SUNT ACEȘTI VECINI BINEVOITORI? Majoritatea locuitorii cartierului, măcar sper vor fi de acord să continuăm”, continua Claudia B.
”Ce dezamăgire din partea acestor vecini . Nu iubesc locul în care au ales să trăiască, nu iubesc comunitatea din care fac parte, nu se iubesc nici măcar pe ei”, spune și Lili S.
”Cred că înțelegem cu toții că, din acest moment, dacă nu continuăm acțiunea în justiție, ne vom scufunda în mlaștina aglomerării, a deficitului de putere electrică și de debit de apă, alături de pierderea liniștii de zi cu zi”, a scris si Dan G.
O înțelegere pe bani la limita legii? Sau dincolo de ea?
Dincolo de acest aspect al renunțării la proces rămân câteva întrebări pe care noi le adresăm publicului cititor, dar și autorităților competente.
Au avut autorii plângerii din start intenția de a folosi blocarea construcției acestor blocuri drept moneda de negociere cu dezvoltatorul imobiliar? Sau mai simplu spus, a fost asta o manevră la limita șantajului? Te blochez, apoi îți cer bani ca să îmi retrag plângerea?
Dacă la baza acestor plângeri au existat sesizări de ilegalitate ce au dus la victoria în instanță, acceptarea unor sume de bani pentru renunțarea la plângere nu îi transformă pe vecinii în cauză din parte vătămată în complici? Pentru că ilegalitățile rămân!
Care sunt sumele de bani primite de aceștia în schimbul ”tăcerii”?
Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.