Pe parcursul anului s-a implementat un proiect de dezvoltare a resurselor umane în domeniul medierii sociale. Este vorba despre proiectul intitulat „Mobilitate profesională pentru mediatorii sociali” cu numărul LLP-LdV/PLM/2013/RO/394, finanțat prin Programul de Învățare pe Tot Parcursul Vieții, programul sectorial Leonardo da Vinci, acțiunea mobilități pentru persoanele aflate pe piața muncii(PLM).
În cadrul proiectului au avut loc două stagii de formare la Asociacion Diversidades din Spania, un ONG extrem de activ si performant în domeniul serviciilor sociale. S-au calificat astfel 10 persoane, dintre care 3 activează în municipiul Săcele. Acestea sunt implicate în activităţi sociale şi vor putea, pe baza experienţei profesionale obținute în urma stagiului de pregătire, să contribuie la îmbunătățirea situației copiilor pe care îi consiliază, generând pe termen lung premizele favorabile integrării socio-profesionale a acestora.
Situaţia persoanelor supuse riscului de excluziune socială reprezintă o problematică de actualitate la nivelul judeţului Braşov și cu precădere în municipiul Săcele, fiind generată de o serie de factori precum discrepanţele de dezvoltare economică, numărul ridicat al persoanelor cu un nivel redus al calităţii vieţii şi prezenţa unei importante comunităţi de etnie rromă.
Un rol important îndemersurile de îmbunătăţire a situaţiei economice, sociale şi profesionale a persoanelor aflate în situaţii de risc revine în acest context mediatorului care acordă sprijin beneficiarilor pentru ameliorarea capacităţii de integrare socială şi profesională a acestora, facilitează legătura dintre autorităţile locale şi beneficiari, se adaptează situaţiilor pentru a aplana conflicte ţinând seama de obiceiuri şi de tradiţii etnice.
Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.