La ultima şedinţă de consiliu local au asistat şi peste 10 persoane, locuitori în zona Dâmbu Morii. Aceştia sunt profund nemulţumiţi de faptul că de ceva timp sunt abandonaţi din punct de vedere administrativ.
Zona Dâmbu Morii aparţine unităţii administrativ-teritoriale Predeal din anul 1968, fiind supusă unui transfer către administraţia Săcele în urma unui protocol semnat între Predeal, Săcele şi Braşov. Acest protocol nu are însa valoare de decizie definitivă, el fiind nefinalizat într-o hotărâre de guvern conform legii, deoarece orice modificare de UAT (unitate administrativ teritorială) se poate face doar în urma unui referendum local.
în zona Dâmbu Morii sunt peste 300 de locuitori ce se confruntă cu probleme de infrastructură majore. Apa potabilă este de fapt captată direct din albia unui pârâu din zonă, calitatea acesteia fiind îndoielnică, asemănătoare unei “cafele cu lapte” cum spun locuitorii, drumurile sunt pline de gropi sau neasfaltate, iar canalizarea lipseşte în totalitate.
Cu toate acestea zona are un potenţial major, fiind amplasată la marginea DN1, într-o zonă frumoasă, cu potenţial turistic major, pe drumul către Masivul Piatra Mare şi Canionul 7 scări, motiv pentru care şi administraţia din Predeal şi-a manifestat dorinţa de a păstra această zonă în propria administrare, contrar dorinţelor locuitorilor care vor să vină la Săcele.
Consiliul local Săcele a luat la cunoştinţă doleanţele acestora şi a hotărât ca în termen de 2 luni să se documenteze şi să analizeze această situaţie atât din perspectiva legislativă, cât şi din cea administrativă.
Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.