Săceleanul Marian Tinică, militar de profesie, având la activ un tur de 6 luni în Afganistan, a hotărât să-și încerce norocul și să-și testeze priceperea la prima ediție a emisiunii “Chefi la cuțite”.
Pastionat de bucatărie deși nu profesează în această meserie, acesta a trecut de prima preselecție în care au participat peste 1.000 de bucătari profesioniști și amatori, oferindu-și astfel posibilitatea de a găti pentru celebrii chefi care jurizează show-ul culinar: Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu.
Marian a făcut liceu Economic la clasa de alimentație publică, dar pasiunea pentru gătit a păstrat-o toată viața, chiar dacă a devenit militar. Înscris la preselecții de către familia sa, militarul săcelean a pornit în această nouă aventură hotărât să o ducă până la capăt.
În speranța că va impresiona juriul, Marian a gătit la preselecția televizată un un file de șalău cu sos de capere și cu legume sotate. Farfuria sa a avut și bune și rele, fiecare dintre jurați fiind impresionat de câte un element, ba de legumele sotate perfect, ba de culoarea peștelui, ba de sosul cremos de capere ( rețeta este aici ). Deși platingul nu a fost perfect, preparatul delicios i-a adus lui Marian 2 voturi din 3 și calificarea la următoarea etapă a concursului.
Primul sezon “Chefi la cuțite” a debutat pe 7 martie la Antena 1 și va fi difuzat în fiecare luni și marți de la orele 20:30.
Mult succes Marian!
Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.