Daca va plac drumetiile si weekend-urile va prind adesea pe munte, va oferim cateva sfaturi utile preluate de pe pagina www.proalpin.ro, sfaturi ce implica folosirea betelor de trekking in calatoriile dumneavoastra!
9 Motive sa folosesti betele de trekking
1. Probabil cel mai important motiv este ca betele de trekking reduc impactul asupra picioarelor, genunchilor si gleznelor. In studii facute asupra subiectului, s-a constatat ca folosirea acestora reduce forta de compresie asupra genunchilor cu 25%. Folosind betele de trekking am observat si eu ca nu mai am probleme atat de mari cu gleznele.
2. Folosind bete de trekking, te ajuti de maini sa te propulseze inainte. Principiul este acelasi ca si la cele de schi. Fie ca mergi pe teren plat, fie ca urci o panta, betele te ajuta sa capeti viteza mai mare. Practic, treci de la tractiune pe 2 roti, la 4wd.
3. Mersul cu betele de trekking te poate ajuta sa-ti stabilesti un ritm constant si sa-l mentii, ceea ce, din nou, iti va creste viteza medie cu care te deplasezi.
4. Cele 2 puncte de contact suplimentare iti cresc aderenta si tractiunea pe terenuri alunecoase (noroi si zapada).
5. Le poti folosi pentru a indeparta buruieni spinoase, panze de paianjen, sau alte obstacole neplacute de pe traseul tau.
6. Cu betele poti prospecta terenul. De exemplu poti verifica cat de adanca e o balta, sau consistenta terenului, sau a zapezii.
7. Te ajuta sa-ti mentii echilibrul pe terenuri dificile (zone cu multe radacini la suprafata, zone mlastinoase, pe pietre).
8. Poti sa te aperi cu ele impotriva atacurilor cainilor, sau a animalelor salbatice. In cazul in care te afli in aceasta situatia nefericita, flutura-le deasupra capului pentru a parea mai mare.
9. Betele de trekking pot fi folosite ca bete de cort, in caz ca ti se rup cat esti pe munte. De asemenea in caz de urgenta pot fi folosite ca atele.
sursa: www.proalpin.ro
Dacă ţi-a plăcut acest articol, citeşte şi despre prima GALA a CS Babarunca!
Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.
One comment
Pingback: Canionul 7 Scari este inchis pana la 15 martie - SaceleanulSaceleanul