- Primarul Popa Virgil i-a mințit încă de la începutul anului pe angajații din Servicii Săcelene SRL
- Acum, la 1 septembrie majoritatea au rămas pe drumuri, nefiind “preluați” de RAT, așa cum a spus in mod repetat primarul
- Greva a pornit de la teama oamenilor că nici măcar salariile compensatorii nu se vor lua conform legii
Inca din luna februarie a acestui an, primarul Popa Virgil i-a mințit pe angajații de la SC Servicii Săcelene SRL ca toți se vor regăsi ca angajați in viitor la RAT Brasov si ca nimeni nu isi va pierde locul de munca.
Nici decenta funcției de primar, nici pozițiile publice ale RAT Brasov ce il contraziceau nu l-au determinat sa spună adevărul.
Acum, 6 luni mai târziu adevărul crud si trist iese la suprafața. Angajații vor rămâne fără locuri de munca, au fost păcăliți, mințiți si se simt folosiți.
Greva lor spontana de astăzi a venit pe fondul informației ca nu-si vor mai primi salariile compensatorii așa cum prevede Contractul Colectiv de Munca.
In spatele acestei acțiuni de protest nu se afla niciun factor politic, ci doar teama oamenilor ca vor rămâne si fără joburi si fără banii oferiți ca si compensație, așa cum prevede legea.
Ce s-a întâmplat?
În cursul zilei de ieri, 31 august, începând cu ora 11:00, angajați ai operatorului de transport SC Servicii Săcelene SRL au declanșat o grevă spontană prin care au paralizat pentru scurt timp transportul în comun pe ruta Garaj – Poienelor și retur.
Chiar dacă situația a fost salvată de RATBV, tensiunile au fost mari și ele au culminat cu prezența oamenilor la ședința de Consiliu Local al Municipiului Săcele.
În cadrul ședinței o alta informație soc a fost aflata de angajații disponibilizați. desi fusese trimisă o solicitare din partea Servicii Săcelene cu sumele pentru salariile compensatorii către Consiliul Local, aceasta nu a ajuns în atenția consilierilor locali.
În final, oamenilor li s-a spus ca își vor primi salariile compensatorii în termenul prevăzut de lege, de pana la 12 luni, insa cuantumul este deocamdata sub semnul intrebarii.
Asta deoarece în Contractul Colectiv de Muncă sunt două clauze: una pentru restrângerea serviciului unde primești 5 salarii compensatorii și una pentru DESFIINTAREA serviciului (ceea ce s-a întâmplat de fapt) unde oamenii sunt îndreptățiți să primească 10 salarii compensatorii.
Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.