“Avem experienţa cu fierul vechi care se găsea pe albia râului Tărlung în anii 90. A fost acel element important că s-au dat bani pentru fierul vechi”, spune Virgil Popa, argumentând astfel că o parte din problema gunoiului menajer din Gârcini poate fi rezolvată chiar de locuitorii din zonă.
Mai precis, ideea este ca în centre de colectare a deșeurilor menajere puse la dispoziție de municipalitate, să fie implicăm populația în colectarea acestora și aducerea acestora în centrele de colectare.
Primarul vrea să stea de vorbă cu proprietarii de căruţe, circa 300, pentru ca acestia să înceapă să iasă pe căile de acces şi să colecteze ei gunoiul din zona Gârcini, asta in primul rând datorita accesul în zona dificil, pentru că acolo nu sunt străzi, ci uliţe.
Va trebui să-i motivăm ca să alerge ei după gunoi şi să-l ducă acolo unde le indicăm. Ei vor duce gunoiul pe o platformă betonată, iar de acolo va fi ridicat de operatorul de salubritate.
La ora actuală, în cartierul Gârcini sunt amplasate 8 containere de 4 mc, 2 containere de 7 mc, 1 container de 11 mc, care se ridică în medie de două ori pe săptămână.
De exemplu, în ianuarie s-au ridicat 263 mc, iar în februarie, 303 mc gunoi menajer”, precizat Virgil Popa.
Pe care nu le plătesc cei din zonă, ci Primăria Săcele, din banii tuturor contribuabulilor.
Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.